Блоги

о.Михайло Будник

    •  news image
    • Десять причин стати місіонером 04 Жовтня 2012

      Рейтинг:

        Велика, жива ріка Йордан, його береги - повні зелені, він несе свої води до Мертвого моря. Вода у цьому озері - стояча, мертва, там немає нічого живого. Чому така різниця? З Мертвого моря не витікає ні одна річка, вода випаровується, а сіль залишається, знищуючи усе живе. Коли будемо бачити лише власні проблеми – станемо подібними до Мертвого моря. Хтось запитає: «Чому допомагати місії? Хіба дома - у селі чи місті немає потреб?». Тратимо величезні зусилля на різні душпастирські проекти (вони, без сумніву, дуже потрібні), але забуваємо про основне завдання Церкви - євангелізацію світу. Адже це не справедливо, коли одні чують Слово Боже постійно, а інші ще не чули ні разу; одні моляться у величних храмах на своїй вулиці, а інші не мають навіть маленької каплички. Наведу десять причин, які можуть заохотити кожного стати місіонером!
    •  news image
    • Місце для Христа 24 Грудня 2011

      Рейтинг:

        «І породила вона свого Первенця Сина, і Його сповила, і до ясел поклала Його, бо в заїзді місця не стало для них...» (Лук.2:7) Згідно пророка Міхея, місцем народження Спасителя мав стати Вифлеєм (Мих5.2,3). Цар Август для збору податків обявив перепис населення по родах(згідно юдейського звичаю). Усі потомки Давида зібралися у Вифлеємі, звідки походив їхній рід. У Йосифа не було рідні в місті, які могли б їх прийняти. Довкола міста було багато гостинниць, але вони також були переповнені. Свята родина рухалася повільно і прибули пізно. Йосиф і Марія, якій прийшла пора родити заночували у хліві. Ясла стали місцем, де було покладено дитину. У стайні був народжений Цар Світу. Розважмо сьогодні причину такого приниження Божого Сина. Він поклався у яслах, «бо в заїзді місця не стало для них»
    •  news image
    • Малі спільноти - жива парафія 04 Грудня 2011

      Рейтинг:

        Сучасна парафія - якою вона повинна бути? Люди, які приходять у храм, не знаючи один одного і виходять з нього ніким непомічені, чи велика родина, що складається із багатьох живих спільнот? У традиційних, великих парафіях сучасна людина губиться, статус прихожанина її більше не задовольняє.
    •  
    • Єдина потреба Бога2 05 Листопада 2011

      Рейтинг:

      Поширення Божого Царства - це найцінніше, що Господь довірив своїй Церкві. Ще зовсім недавно за Христову віру, любов до  Церкви людей садили у тюрми, розстрілювали, вивозили в Сибір. Люди приносили великі жертви, служили Літургію, проповідували, уділяли Таїнства у катакомбах підпілля. Ще живуть поряд із нами священики, монахи, миряни, які готові були померти за свідчення віри. Сьогодні нас не садять у тюрми, не обмежують свободи за те, що говоримо про Бога. Метою минулого покоління було віру зберегти, а наша мета - віру поширити. Це повинно стати нашим пріоритетом, головним завданням, з мрій і планів перетворитися в реальність життя.
    •  
    • Проповідники Євангелія2 20 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Проповідники Євангелія є серед нас. Як часто ми їх не помічаємо і не цінимо. Скромних працівників Христового виноградника. А власне вони є надією Церкви. Пригадую собі катехитку, яка відмовилася від високооплачуваної роботи, щоб за символічну винагороду працювати у школі, викладаючи катехизм і християнську етики. Християнка з іншої парафії вступила у конфлікт з місцевою владою, зібрала підписи батьків і вчителів, не дозволяючи проводити концерт з елементами стриптизу під час Великого посту.
    •  news image
    • Табір іде в небо?2 12 Вересня 2011

      Рейтинг:

        Кому не доводилося бачити представників народу, який ось уже п’ять століть живе поряд із нами. Володіє загадковою історією, має самобутню культуру та лише їм притаманний характер. Я говорю про циган (або ромів, як вони себе воліють називати). Романтичних вихідців з далекої Індії. По різних статистичних даних в Україні проживає від 50 до 400 тисяч ромів, на відміну від загальноприйнятої думки, кочує менше половини цього народу. Багато ромів працює у сількому господарстві та промисловості. Нажаль спостерігається низкий рівень освіти: з десяти першоклаників випускниками стають двоє- троє.
    •  
    • Ти місіонер 11 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Місіонер... Багато людей не розуміють значення цього слова. Деякі думають, що це для вибраних, для одиниць: духовенства, монаших чинів. Християни живуть своїм особистим життям, забуваючи про те, що на Землі живе більше шести мільярдів людей, величезна частина з яких ще ніколи не чула Євангелії Ісуса Христа. Сьогодні існує велика проблема з втіленням у життя місіонерського доручення Ісуса Христа, хоча Слово Боже так багато про це говорить!
    •  
    • Благодать очищень7 10 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Чи ви бачили, як плачуть дерева? Це відбувається найчастіше весною, коли господар, узявши інструмент, обрізає плодові дерева. При цьому видаляє не лише сухі вітки, але і живі. Дерево після цього довго плаче весняним соком, допоки рана не заживе. Найбільше терплять від обрізки благородні дерева, з яких господар сподівається отримати гарний урожай. Таку рослину як виноград обрізують найчастіше. Після очищення стовбур виноградної лози виглядає жахливо. Навіть виникає сумнів його придатності до дальшого життя. Але проходить час і все змінюється. Зранені стовбури покриваються листям, потім на них буяє цвіт і появляються стиглі плоди. Дерева, яких торкнувся ніж чи пила приносять найкращі плоди! Саме вони тішать серце господаря збором гарного урожаю!
БЛОГЕРИ