Блоги

Богдан Кушнір

    •  news image
    • Совість 30 Листопада 2010

      Рейтинг:

        Нелегко нам, людям, жити на цьому світі, де є безліч спокус і всякого, що може нас звести з правильної дороги! Господь дав нам закон - заповіді, по яких ми повинні жити, щоб осягнути вічне життя в небі. Але щоб розуміти якийсь закон, чи взагалі що-небудь розуміти, потрібно мати розум. Всі нижчі істоти на землі не мають такого дару, тому не здатні розуміти. А людей Бог наділив розумом і свобідною волею. Він нас сотворив, Він є наш Творець і Він перебуває в нас, в своїх сотворіннях. Взяти для прикладу людину, яка щось робить, наприклад, малює картину, чи ліпить якусь скульптуру, то вона звичайно залишає частинку себе в своєму виробі, по роботі можна потім розпізнати людину, яка її виконувала, бо кожен має якийсь стиль, по якому його можна впізнати в його творах. Так само і всі ми - Господні творіння є схожі на Господа, він залишився в нас, і постійно в нас перебуває! І ознакою перебування Бога в нас це є наша совість - голос Божий для нас, який постійно до нас говорить, тільки треба прислухатися. В будь-якій життєвій ситуації, де б ми не були, Бог говорить до нас, як ми повинні правильно чинити, щоб бути на правильній дорозі. Але крім Божого голосу в нас є і інший голос, протилежний за своєю природою, голос злого духа який може нас підбурювати до чогось злого, до гріха, противитися Божому голосу. Ми постійно є так би мовити на роздоріжжі, постійно, в будь-якій ситуації стоїмо перед вибором, як вчинити, який голос в собі послухати. І як вже згадувалося вище, ми є подібні до Господа, а отже маємо свобідну волю, тобто що хочемо те і робимо, тому постійно вибираємо між добром і злом. Бог нас дуже любить, бажає нам тільки добра, тому постійно промовляє до нас і просить послуху, виконання Його заповідей.
    •  news image
    • Роздуми про Святе Письмо 30 Листопада 2010

      Рейтинг:

        Що таке "Святе Письмо"? Запитуючи про це пересічного християнина, у відповідь можна почути різне: Біблія, "товста книга з церкви", чи може навіть і "не знаю". Так-так, на жаль зараз є чимало людей, які звуть себе християнами, але ведуть такий спосіб життя, який є зовсім далекий від християнства, і в тому числі не задумуються над тим, наскільки важливими є читання і роздуми над Святим Письмом. Це є Боже Слово, все що там написано, походить від Бога. Хтось може задасть запитання: "але ж не Бог писав це"? І справді цю Книгу писали звичайні люди, але всі вони були натхнені Святим Духом, який керував їхніми думками і рукою, яка писала. Святе Письмо є невичерпним джерелом Божої мудрості, з якого ми повинні постійно черпати і шукати поради на кожен випадок в нашому житті!
    •  news image
    • Історія про бамбук 01 Грудня 2010

      Рейтинг:

        Як читаємо в одній історії, розкішний чарівний сад, що розкинувся на Заході країни серед могутнього царства, милував зір кожного подорожнього. Одного спекотливого дня володар саду проходив вузькими алеями, подивляючи красу. З усіх дерев та зелених насаджень пан найбільше любив бамбука, свого улюбленця. З року в рік граціозний привабливий бамбук виростав, викликаючи щоразу більше замилування. І він добре знав, як безумовно пан його любить, як втішається його пишнотою. Якось господар перебуваючи в роздумах, наблизився до улюбленого дерева, і бамбук з почуттям глибокої пошани схилив до землі свою барвисту крону. І ось пан заговорив до нього: "Любий друже! Я потребую твоєї допомоги". Здавалось, що настала найурочистіша хвилина, день особливого вшанування його заслуг. Пан продовжив: "Моє миле прекрасне деревце! Я потребую тебе". Бамбук лагідно і чемно відказав: "Будь-ласка, пане, я радий тобі послужити. Користуйся мною, скільки завгодно". "Дорогий приятелю, - голос пана звучав доволі серйозно, - щоб користуватись тобою, я мушу обрізати твоє гілля".
БЛОГЕРИ