Блоги

Антон Ніколаєв

    •  news image
    • Люди, допоможіть!1 07 Грудня 2012

      Рейтинг:

        Нині зранку був в абортарії в Мінску з двома членами Легіону Марії, щоб молитись і спробувати відмовити молодих мам від вбивства. Моторошне місце. Ніби звичайний коридор пологового відділення, але ти ж розумієш, для чого ці дівчата туди приходять, що вони ведуть своїх дітей на знищення, як безпомічну вівцю ведуть на заріз.
    •  news image
    • Про запал до проповідування Божого Слова 30 Серпня 2012

      Рейтинг:

        У творі Клайва Льюїса "Листи Крутеня" в 13 листі є такі слова: "Повторення скріплює активні звички, а пасивні - послаблює. Чим частіше він занурений в почуття, не зв'язані з дією, тим менш він здатний до дії. І в кінцевому результаті, тим менш він здатний до почуттів".
    •  news image
    • Принцип твердої любові Джеймса Добсона3 16 Червня 2012

      Рейтинг:

        Дозвольте мені дати дуже конкретні поради тим, хто самотній тепер, але бажає змінити свій статус. (Я в жодному разі не хочу образити одинаків, які мають намір лишатися неодруженими. Це законний вибір, і його мають поважати і друзі, і сім'я). Подальші шістнадцять пропозицій допоможуть вам дотримуватися принципів твердої любови у сердечних справах.
    •  news image
    • Сім восьмих і одна восьма 22 Квітня 2012

      Рейтинг:

        У кожній справі, що трапляється, хоча б вона була вкрай необхідною і вимагала ретельності, не хочу, щоб ви робили що-небудь із суперечками і зі збентеженням, але будьте певні, що кожне діло, як ви робите, чи велике воно, як ми вже сказали, чи мале, є восьмою частиною шуканого; а зберегти свій настрій, якщо і трапиться через це не виконати діла, є сім восьмих. Чи бачите яка різниця? Отож, якщо ви робите якусь справу, хочете досконало й цілковито виконати її, то постарайтеся виконати саму справу, що, як я вже сказав, є восьмою частиною шуканого, і водночас зберегти свій настрій неушкодженим, що становить сім восьмих. Якщо ж для того, щоб виконати діло вашого служіння, виникне потреба наполягти, захопитися, відступити від заповіді й пошкодити собі або іншому, сперечаючись з ним, то не слід втрачати сім восьмих для того, щоб зберегти одну восьму. Тому, якщо ви довідаєтеся, що хтось так чинить, то знайте, що такий нерозумно виконує своє служіння, але або через марнославство, або через чоловіковгодництво сперечається і мучить і себе, і ближнього, щоб потім почути, що ніхто не міг його перемогти.
    •  news image
    • Паїсій Святогорець - Про силу сповіді (глава 4) 04 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Паїсій Святогорець «Духовна боротьба» - Про силу сповіді ГЛАВА 4 Про роботу духівника над душами людей Уміння поводитися з душею — справа тонка. Як можна допомогти людям, які мають важкий, непіддатливий, "кособокий" характер? Будучи теслею, я працював з перекошеними, "кособокими" дошками й брусами. Однак при роботі з таким деревом потрібно було терпіння, тому що з якого би боку ти не стругав перекособочену дошку, вона піднімає задирки. Тому, коли мені доводилося працювати з такими дошками, я брав подвійний рубанок й акуратно, потихеньку обтесував їх то з одного, то з іншого боку — і в такий спосіб домагався, чого хотів. І треба сказати, після обробки такі дошки виглядали дуже красивими — відкривався гарний малюнок їхніх волокон. Крім того, речі, зроблені з таких дощок, дуже міцні, їх нелегко зламати. Тим часом, не знаючи цього, майстер міг би викинути таку дошку, бачачи, що вона трішки кособока. Я хочу сказати, що люди, у яких тяжкий характер, мають внутрішні сили, і, давши тобі попрацювати над собою, вони зможуть рухатися в духовному житті семимильними духовними кроками. Однак роботі з такими людьми необхідно приділяти багато часу.
    •  news image
    • Життя Св. Івана від Хреста 04 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Дмитро Сергійович Мережковський СВЯТИЙ ЙОАН ВІД ХРЕСТА Самотність Часто йшов він з Сеговійської обителі в сусідні гори, де знаходилась печера, звідки видно було тільки пустельну рівнину, снігові гори і небо. Цілими годинами сидів він у цій печері, занурений у молитву або споглядання, а коли приходили до нього з обителі, говорив ніби з винуватою посмішкою: «Ради Бога, залишіть мене, я не створений для того, щоб жити з людьми. Краще розмовляти з каменями, ніж з людьми, - менше гріха...».
    •  news image
    • Д-р Генрі Клауд і д-р Джон Таунсенд "Бар’єри"1 31 Березня 2012

      Рейтинг:

        Д-р Генрі Клауд і д-р Джон Таунсенд. Бар’єри (вибрані цитати) Коли говорити «так», як сказати «ні», щоб контролювати своє життя Він безвідповідальний і щасливий, а ви відповідальна й нещасна. Межі визначають вашу душу і допомагають вам її стерегти і підтримувати. Проблеми виникають тоді, коли люди діють так, ніби їхні вантажі – це просто щоденна ноша, і відмовляються від допомоги, або так, ніби їхні щоденні справи - це надважкі вантажі, які вони не повинні нести самі. Межі допомагають нам тримати хороше всередині, а погане зовні. Вони стережуть наші скарби, щоб люди їх не вкрали. Вони тримають перли всередині, а свиней зовні.
    •  news image
    • Авва Доротей. Повчання 5. Про те, що не треба покладатися на свій розум 09 Лютого 2012

      Рейтинг:

        Премудрий Соломон говорить у Приповідках; «Ті, які не мають управління, падають, наче листя; спасення ж є у раді великій» (Прип. 11, 14; переклад з Септуагінти). Чи бачите, браття, силу цього вислову? Чи бачите, чого навчає нас Святе Письмо? Воно повчає нас не покладатися на самих себе, не вважати себе розумними, не вірити тому, що можемо самі управляти собою, бо ми маємо потребу в допомозі, потребуємо наставників у Бозі.
    •  news image
    • Невидима боротьба 01 Лютого 2012

      Рейтинг:

        Як поборювати порухи пристрастей, що несподівано підіймаються Якщо ти, любий мій, не звик ще поборювати несподівані пору хи й збудження пристрастей, наприклад, через образи, то раджу ось що робити: постанови собі кожен день, коли ти ще вдома, «прораховувати» всі випадки, які можуть з тобою трапитися впродовж дня, сприятливі й несприятливі, і які внаслідок цього можуть ви никнути в тобі пристрасні порухи, похоті та роздратування, - і заздалегідь приготуйся придушити їх в самому зародку, не даючи їм ходу. І тебе ніколи зненацька не схоплять жодні порухи пристрастей, а завжди будеш готовий дати відсіч і не збентежишся гнівом, ані похіттю не захопишся.
    •  news image
    • Той, що дає мрію 12 Січня 2012

      Рейтинг:

        «Невже тут може бути прекрасна Мрія?» - Подумав Він.
      Він ні в чому не був упевнений. Стежка, звиваючись, вела в Пустелю. І Звичайний вирішив продовжити шлях.
    •  news image
    • Святе Письмо – постійна пожива християнина 21 Грудня 2011

      Рейтинг:

        В творах отців можна знайти символізм духовної їжі. Вони говорять про споживання Біблії1. Для східних Отців Святе Письмо було щоденною поживою не тільки в той час, коли монахи збиралися на молитву псалмами і читання або слухання Слова Божого, але й в кожний момент їхнього життя. Євагрій Понтійський писав: «Дозволь сонцю, що сходить, застати тебе із Біблією в руках»2.
    •  news image
    • Інтернет-проєкт «Я Живу TV» 21 Грудня 2011

      Рейтинг:

        Сучасні засоби комунікації займають все більше місця в житті людини 21 століття. Нам треба використати всі свої здібності і мудрість, щоби проповідувати Євангеліє в наші часи.
    •  news image
    • EXAGOREUSIS (з книги вл. Б. Дзюраха «Духовне життя монаха) 13 Грудня 2011

      Рейтинг:

        Часто наша вина полягає у недбальстві, ми не користуюємось духовним керівництвом. В нашій Церкві мало говориться про важливість духовного провідника. Навіть коли ми свідомі, що він необхідний, не стараємось знайти собі постійного духівника чи, принаймні, негайно звертатись за порадою до священика, коли виникають духовні труднощі, мучать помисли. Про важливість постійного виявлення думок наголошував в своїх повчаннях св. Теодор Студит, як про це можемо дізнатись з книги "Духовне життя монаха" вл. Богдана Дзюраха. EXAGOREUSIS (з книги вл. Б. Дзюраха "Духовне життя монаха")
    •  news image
    • Уривок з Клайва Льюіса про християнство 05 Грудня 2011

      Рейтинг:

        Дуже раджу прослухати уривок з Клайва Льюіса про християнство. ця книжка може надихнути вас. В цій частині розповідається про те, що маємо віддати Христові все або нічого, що немає іншого шляху.  
    •  
    • Отці про Писання (прогнання демонів) 01 Грудня 2011

      Рейтинг:

      Святе письмо – прогнання демонів Згідно зі східними Отцями Церкви, лише неустанне звертання до Божого Слова дає силу відганяти нав’язливі думки. Тому уривки священного Писання були часто немов могутня зброя, яку подвижники мали постійно напоготові, щоб уникнути пастки противника людини [1].
    •  
    • Духовна сухість і безплідність 22 Жовтня 2011

      Рейтинг:

      Св. Франц Салезій. Духовна сухість і безплідність Роби так, Філотею, коли в тебе буде радісь, але цей прекрасний час триває не завжди; прийде час, коли ти відчуєш, що твоя душа, як земля пустельна, безплідна, на якій не можна навіть відшукати дорогу до Бога, ні навіть краплі благодаті (Пс. 62,3), щоб окропити її. Вона стала вже такою сухою, що, здається, треба знову піднімати цілину.
    •  
    • Про Орігена в Євсевія Кесарійського 17 Жовтня 2011

      Рейтинг:

      Оріген, хоч був звичайним вірним християнином, тлумачив Святе Письмо перед багатолюдними зібраннями вірних у храмі. В кінці життя він пережив гоніння. Після тяжкого ув’язнення, яке зруйнувало його здоров’я, він помер в 254 р. За невтомність у трудах, він був названий діамантовим.
    •  
    • Війна 29 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Ми ведемо війну за людські душі. Це найважливіша і найжорстокіша війна, яка лише може бути. Війна із найсильнішим і найлютішим ворогом - князем цього світу, дияволом. Ми - воїни Ісуса. Універсальні солдати. Ми маємо бути «тверді і непохитні, визначатись у ділі Господнім повсякчасно» і знати, що труд наш у Господі не марний (1 Кор. 15:58).
    •  
    • Терпеливість у зношенні погорди від людей 24 Вересня 2011

      Рейтинг:

      З твору св. Альфонса Лігуорі «Як любити Ісуса Христа» Врешті, ми повинні вправлятися в терпеливості і в спокійнім перенесенні погорди та зневаги від людей.
    •  
    • Тяжкість гріха: смертельний і легкий гріх3 19 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Коли говоримо, що до Причастя треба приступати на кожній Літургії, і що лише тяжкий гріх віддаляє від Причастя, важливо пригадати, як розрізняємо гріхи.
    •  
    • Коли можна причащатися? 17 Вересня 2011

      Рейтинг:

      Часто люди не розуміють, коли можна причащатись. Стараймося пояснити їм, що треба якомога частіше приймати Святе Причастя, адже воно є суттю Святої Літургії. Щоденні гріхи не забороняють нам причащатися, вони відразу прощаються, якщо ми за них жаліємо. Лише смертельний гріх віддаляє нас від Святого Причастя.
Сторінка:12
БЛОГЕРИ