Блоги

    •  news image
    • Наслідуйте Христа 29 Травня 2012

      Рейтинг:

        Життя наше наповнене подіями і непомітно пролітають наші дні. Але чи часто ми задумуємось над прожитим життям? Іноді здається що все попереду, ще маємо час. Але невідомо нам, що буде завтра чи навіть за кілька секунд. Потрібно все покладати на Бога, перетворити своє життя на постійну молитву. Ні, це не значить, що потрібно покинути все і постійно молитися, читаючи молитви з молитовника чи проказуючи їх на пам'ять. Бо суть молитви полягає в єднанні з Богом. Звичайно потрібно набирати заряд енергії у Богослужіннях, але й після виходу з храму ми маємо бути на зв'язку з Богом. Наше єднання з Богом має бути постійним, через молитву, думки, слова, працю... Господь чекає на нас кожної миті, Він про нас думає, і в час коли ми творимо добро, чи падаємо в гріх. Бог дарував нам спасіння через Христа, Який взявши на Себе всі гріхи світу, відкрив нам ворота Неба. Ми маємо наслідувати Христа, наслідувати Апостолів, наслідувати Святих. Хоч іноді важко, на душі відчуття, що тебе всі покинули, ти відчуваєш, що це твої гріхи, твій егоїзм, твоя самовпевненість тебе кидає на дно. Розумієш що це не так важко тобі, як набагато важче ближнім через тебе. Чому?
    •  news image
    • Життя - це боротьба 10 Травня 2012

      Рейтинг:

        Життя наповнене різними подіями, через падіння ми розуміємо як далеко до досконалості, до святості. Чому ж так важко відмовитись від спокус життя? Від погляду із пожадливістю, від осудження ближнього, від заздрості до друга. Чому? А час летить й кожна секунда зближає нас до Суду Божого, а так часто ми думаємо не про вічне, а про низькі пристрасті й дочасні клопоти, ніби нам замінюють те вище, те духовне. Чому? Чому так легко впасти? Причина в тому, що душа, яка є творінням Божим постійно потребує молитви й в час, коли на душі мало молитви дуже легко впасти. Після падіння можна відчути важкість, тому що болото гріха тягне на дно, хоч іноді це болото здається нам теплом, яке гріє душу, хоч насправді це жар гріха, який спалює чистоту душі й кидає у вогонь низьких бажань. Цей жар гріє тіло, яке тягне до гріха. Шлях до Господа через відмову від гріха, з молитвою, з постом, з милостинею, з добрим словом, з добрим ділом. Світ у наш час переповнений гріхом, совість людей часто не те має за істинні цінності. Чому? Чому ті, хто служить Христу серед інших людей сприймаються як диваки? Ціль нашого життя – святість. Ціль - це щось більше, яке виходить за межі нашого уявлення, ціль - це жити з Богом зараз і в майбутньому у Вічності.
    •  news image
    • Театр життя 03 Травня 2012

      Рейтинг:

        Людино, прокинься з гріховного сну, відкрий своє серце Ісусу Христу! Ось так пролітає наше життя, день за днем, змінюються декорації, змінюються актори, ми маємо все нові і нові ролі... Може варто зупинитися? Може варто задуматись куди ми йдемо? Може варто пригадати свої помилки? Може варто побачити помилки інших? Побачити помилки інших і так вже не робити. Зрозуміти свої помилки, обдумати свої вчинки, змінити своє життя. Та чи ми знаємо як варто жити? Ніби все так просто – люди, події, слова, діла... але ж це лиш частинка і може бути лиш ілюзією. Бо насправді все набагато складніше. Так, складніше, якщо ми самі намагатимемось щось зрозуміти, забувши про Вічного Бога, про те, що Господь чекає на нас, і ми маємо віднайти дорогу в цьому житті, яка б завела нас до Нового Життя, Життя у Бозі. То ж відкриймо свої серця для Господа і ми відчуємо полегшу. Нас не будуть нервувати люди, яких ми не розуміємо і люди, які нам докоряють.
    •  news image
    • Подай руку допомоги 26 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Як пояснити те, що відбувається в наш час? Що ми розуміємо під словом «правда», де вихід з ями брехні, де дорога до Вічності? В нашому житті є дуже багато питань та чи варто шукати на всі відповіді? Мабуть, що ні, бо деякі просто не мають сенсу. А час летить, люди щось втрачають, щось здобувають, народжуються, вмирають. Відбувається постійна боротьба... Може не завжди вона помітна, бо зло маскується під різні матеріальні речі, під прагненням фальшивої любові. Так важко іноді подати руку допомоги й не лише комусь далекому чи ворогу, але близькій людині, хоч може вона й цього не просить та потрібно це відчувати. А допомога може бути різною і не обов'язково, щоб це було щось матеріальне. Потрібно жити із думкою, що вже скоро нам потрібно переходити в інший вимір, в інше життя і потрібно заслужити на щасливу Вічність. І саме кожен наш крок зроблений у правильному напрямку є тим дороговказом до Царства Божого. Потрібно відкидати все грішне, боротися із спокусами, покладатися на Бога, жити не для себе.
    •  news image
    • Джерело 23 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Прощення... Любов, терпіння, час, життя. Слова, яких так часто не вистачає, думки, які затягують і гріхи, які перевертають. А поруч люди - близькі і далекі, і ми маємо обов'язок усіх їх любити. Хоч і важко та потрібно себе перебороти. Тож ми мусимо випросити в Бога цієї ласки. Життя ж триває, може нині ми спокійні, та вже завтра неспокій може нас кинути у вир гріха, ми будемо бачити у ближніх не друзів, а ворогів. Це диявол навіює нам дух злоби. Ми мусимо зупинитися, втікти у пустелю. Ні, це не означає, що ми маємо покинути дім і йти десь на самоту, подалі... Ні! Бо ми можемо просто зупинитися і серед хаосу світу відчути тишу, відчути щось, що ніби й непомітне, те що торкається душі, відчути себе щасливим, щасливим у Бозі. Бачити поруч Христа, сприймати людей як своїх друзів, не зважаючи ні на що. Все наше життя – це боротьба, та ми можемо знайти в цій боротьбі іскорку, яка буде нас зігрівати у бурях та холоді нашого життя. З цієї іскри може запалати вогонь, який не дасть нам замерзнути у пустелі, а цією пустелею є наш дочасний світ, де так важко знайти джерело води живої
    •  news image
    • Поділись радістю з Ісусом 11 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Життя наповнене різними подіями, через падіння ми розуміємо, як далеко до досконалості, до святості. Чому ж так важко відмовитись від спокус життя? Від погляду із пожадливістю, від осудження ближнього, від заздрості до друга. Чому?
    •  news image
    • Шлях до чогось більшого1 07 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Шукаючи шлях до чогось більшого, часто втрачаємо те, що так довго здобувалось. Чому? Які слова найкраще тут вжити? Люди поруч потребують нашої допомоги, нашої опіки, щирого слова, молитви і просто нашої усмішки.
    •  news image
    • Великий піст... 01 Квітня 2012

      Рейтинг:

        Шукаючи в думках вихід емоцій, торкаючись глибини душі, щоб просто знайти спокій, поринаю в молитву, хоч так часто вона не щира і то лиш набір слів. Навколо люди - самотні, сумні, ті, які відчувають себе щасливими й ті, які відчувають себе відкинутими від близьких людей. Простір… слова, які потребують усмішки, люди які потребують уваги. Життя, яке потребує зв’язку із Богом. Молитва через боротьбу із часом, який летить і витрачається на непотрібні речі. У розмові з Богом не біймося, що на душі важко, важко через тягар гріхів, не біймося сліз, бо це очищення душі.
    •  news image
    • Світло у кінці тунелю 29 Березня 2012

      Рейтинг:

        Життя, зупинка, смерть… перехід до Вічності. Секунди роздуму, шанс на очищення, надія на Спасіння. Важко говорити про смерть, та десь саме в цю секунду знову хтось помер, комусь 20, комусь 40, комусь 80.
    •  news image
    • Подивіться в очі Ісусу 22 Березня 2012

      Рейтинг:

        Як не впасти? Чому ж люди кидають один одного? Де знайти в собі сили й не віддати злом на зло? Чому так важко знайти в собі сили? Де ж ота молитва, щира, де ж оті слова? Слова для Бога. Сльози для Бога. Подяка для Бога.
Сторінка:12
БЛОГЕРИ