Як виховувати дітей?

29.08.201109:57 Бог сильно любить дітей. Це видно по діях і розповідях Ісуса Христа. Ось, наприклад: „Ісус покликав дитину, поставив її серед них і каже: „Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти не ввійдете в Небесне Царство... Хто приймає дитину в моє ім'я, той мене приймає...” (Мт. 18, 2-5).


Без дитини не може бути майбутнього.  Найважливішу роль у вихованні дитини відіграють їхні батьки. Бо від  самих початків вони вирішують, що можна робити дитині, а що ні. Від  батьків залежить, чи буде їхня дитина молитися і ходити до Церкви. І тут  важливим є приклад. Якщо мама і тато живуть справжнім християнським  життям, у цьому ж дусі формують своїх дітей. Оскільки батьки несуть  відповідальність за своїх дітей, повинні вчити їх любити Бога і будувати  своє життя на Його волі. У таких християнських сім'ях часто перебуває  розуміння один одного. Діти слухаються своїх батьків, а ті, в свою  чергу, прислухаються до дітей: спільно ходять до Церкви, практикуючи  часто Святу Сповідь і Пресвяту Євхаристію. Вдома разом перебувають на  молитві і на розважанні над Святим Письмом. Коли переживають будь-які  труднощі, які у всіх людей бувають, то вміють їх долати, жертвуючи собою  заради ближнього. Така сім'я вміє спільно молитися, працювати,  вчитися, відпочивати. Одними словом - жити в любові. У такій сім'ї  постійно перебуває Боже благословення.

Діти переважно живуть за прикладом батьків. Якщо хтось хоче добра і щастя для своєї дитини, то повинен її вчити жити з Богом, постійно приводити свою дитину до Церкви. Бо в Церкві можна виховати свою дитину правильно. Там проводиться катехизація дітей і підготовка до першого урочистого Святого Причастя. Є багато спільнот таких, як Марійська і Вівтарна дружини – це діти, які прислуговують у Церкві. Дівчата тримають фани, помагають прибирати та підготовляти храм до різних свят, а хлопці біля Вівтаря допомагають священикові. Останнім часом все більше і більше починає розвиватися спільнота аніматорів. Це молоді хлопці і дівчата, які провадять веселі канікули з Богом для дітей та підлітків під проводом священика та мають свою програму, в яку входить молитва, читання духовної літератури, ігри, перегляд християнських фільмів, танці, цікаві конкурси, екскурсії по святих та відпустових місцях і інше. Одними словом - весело проводять час з Богом і вчать інших так робити. Також при Церквах організовують дитячі хори, у яких діти можуть розвивати свій талант і співати на Славу Божу. В  Церкві проводять літні табори, з яких діти пізніше не хочуть їхати додому, бо дуже цікаво відпочивають. Є різні християнські школи. Вертепи, спільна коляда, та організація різних цікавих заходів. При Церкві дитина завжди буде мати хороших друзів.

Життя в Церкві є якраз продовженням виховання дитини. Батьки закладають фундамент, скеровують своїх дітей у правильному напрямку, пізніше починається їхнє самовиховання. З яким товариством проводили час на початку, з таким проведуть своє життя до кінця. А в Церкві якраз хороші друзі - молоді хлопці і дівчата.

У майбутньому з таких дітей виростуть великі творчі люди, які будуть займати високі посади у державі і спільно провадити її до процвітання. З християнської дитини буде відповідальний лікар, вчитель, політик, економіст, спортсмен, або, навіть, просто хороший батько чи мати. Отже для того, щоби діти були щасливими, а батьки щасливими за своїх дітей, потрібно жити з Богом, а Бог постійно перебуває в Церкві.

Джерело: Gloria

Рейтинг: 4.7 Голосів: 12 Переглядів: 2431
Ваша оцінка: 4824

5

4

3

2

1

1 2 3 4 5

Коментарі (1)

+

Додати коментар



    • 10 Грудня, 2016 19:20Соломія Чир Відповісти
    • а ще у журналі "Експеримент"є багато статей, порад на тему виховання дітей (experyment.com.ua)