Якщо хочемо, щоб діяли закони – починаймо із себе

16.01.201613:55 Все глобальне починається з маленького людського серця, – владика Йосиф Мілян


Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, 14 січня у Патріаршому Соборі в Києві розповів на прикладі свята Обрізання Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа про те, за яких умов у нашому суспільному і духовному житті настане порядок

 

Ми всі прагнемо, щоб в Україні діяв закон, не тільки щоб Український Парламент прийняв той чи інший закон, а й щоб і сам жив та утверджував його. Адже це дає нам почуття безпеки.

Такий був закон Ізраїлю: кожне хлоп’ятко, що народилося, – приносили до храму, де за єврейським звичаєм над ним учиняли обряд, через який його було зачислено до вибраного народу. Чи справді Христос, як істинний Бог, мусів дотримуватися цього закону?

Ми, люди, завжди шукаємо собі полегшення, коли йдеться про дотримання не тільки Божого Закону, а й закону держави чи суспільних правил. Як тільки це нам невигідно, ми одразу щось придумуємо, лише щоб оминути. Ми навіть придумали приповідку «розумний гору обійде, розумний вгору не піде».

Як ми живемо відповідно до законів людських?.. Адже вони теж мають бути спрямовані на наше щастя!

Як живемо у стосунку до нашого Творця?.. Чи дотримуємося поставленого нам закону любові: любитимеш Бога всією душею, всім серцем, всіма мислями! І ближнього, як себе самого…

Нам дуже часто бракує сили утверджувати закон Господній чи людський. Часто ми оглядаємося навколо і хочемо розуміти, що хтось інший це має робити.

Часто ми хочемо, щоб трималися правил наші діти, щоб інша половина родини завзято трималася правил родинного життя. Якщо хочемо, щоб діяли закони і правила – починаймо із себе!

Просімо в Бога сили жити згідно із найбільшим правом – правом любові! Тоді на цьому світі настане порядок!

Все глобальне починається з маленького людського серця, з дотримання гармонії в собі! Тоді «зможеш спастися ти, і спасуться навколо тебе тисячі».

 

За матеріалами: ugcc.kiev.ua

Рейтинг: 5.0 Голосів: 14 Переглядів: 1373
Ваша оцінка: 106504

5

4

3

2

1

1 2 3 4 5

Коментарі (0)

+

Додати коментар